הכלכלה הישראלית: אתגרים ואפשרויות
מרצים: יוג’ין קנדל ואהד רייפן
מקום: מלון קראון פלזה, רח’ הירקון 145, תל אביב
תאריך ושעה: יום ה’, 3 במארס, כ”ג באדר א’, בשעה 19:00

בעשורים האחרונים הכלכלה הישראלית חוותה שינויים משמעותיים, החלו תהליכי פיתוח מהירים, הון חדש נכנס לתעשייה, ענפי הייצור העיקרים השתנו וכך גם המדיניות הכלכלית. בנוסף, לאחרונה התגלה בישראל מאגר גז טבעי אשר צפוי גם הוא להביא לתמורות בכלכלה הישראלית. האם אלו התמורות הכלכליות החשובות בתולדותיה של ישראל? האם שינויים אלו הם חיובים או שליליים? לאן מועדות פניה של הכלכלה הישראלית?

כלכלת ישראל היא דוגמא מרתקת לכלכלה צעירה אשר התפתחה בקצב מהיר והגיעה להישגים מרשימים. במהלך שנותיה המעטות של המדינה, התעשייה הישראלית התפתחה והפכה מתעשייה המבוססת בעיקר על ענפי החקלאות וטקסטיל לתעשיית היי-טק וטכנולוגיה מתקדמת אשר משגשגת בקצב מפליא.

כלכלת ישראל היא כלכלה מובילה בתחום היזמות, החדשנות והמחקר המדעי. בישראל ישנו מספר גדול במיוחד של קרנות הון סיכון אשר תורמות להתפתחותם של חברות הזנק (סטארט-אפ) רבות, זאת לצד ההון האנושי הגדול. ב-2010 הצטרפה ישראל לארגון ה-OECD , הארגון הכלכלי הבין-לאומי של המדינות המפותחות, בכך קבלה תוקף רשמי למעמדה כאחת מבין 34 הכלכלות החזקות בעולם.

הכלכלה הישראלית מעניינת במיוחד משום שהיא משלבת בתוכה, לצד ההתפתחות המהירה וההישגים המרשימים גם התמודדות עם אתגרים גדולים מבית ומחוץ.

ישראל, הכלכלה המפותחת היחידה במזרח התיכון מתמודדת, מחד גיסא, עם קשיים ביטחוניים אשר לעיתים מרחיקים משקיעים זרים ומאידך גיסא עם השפעות גלובליות אשר מגיעות אליה בעקבות משברים כלכליים עולמיים. בנוסף, ישראל חוותה גם אתגרים מבית, העיקרי ביניהם היה המחאות החברתיות של קיץ 2011.

מה הם האתגרים אשר עומדים בפני ישראל בשנים הקרובות? האם תצליח ישראל לשמור על יציבות הכלכלית אל מול הכלכלה העולמית הנתונה למשברים? מהן ההזדמנויות העומדות מפני ישראל? מהם השווקים החדשים אשר בהם יכולה ישראל לפרוח? מה תהיה המדיניות הכלכלית הישראלית בעתיד הקרוב?

אהד רייפן, סמנכ”ל אסטרטגיה במיזם אומת הסטארט אפ, יראיין את יוג’ין קנדל, לשעבר ראש המועצה הלאומית לכלכלה וביחד ייתנו מבט ממעוף הציפור על הכלכלה הישראלית: מאפייניה המרכזיים והאתגרים שעומדים בפניה.

ההרשמה נסגרה. הכניסה תתאפשר למי שלא נרשם על בסיס מקומות פנויים, לכן מומלץ להגיע מוקדם.

תוכלו ליצור קשר עם צוות קרן תקווה ישראל בכתובת studentim@tikvahfund.org.